Werken zonder hoogtevrees

En ook al zijn de schilders op deze foto niet op het hoogste punt aan het werk, het werken op deze hoogte lijkt voor buitenstaanders hoog genoeg.

Maar de schilders zitten vast in een tuig en hebben voldoende ervaring. Ook hebben ze uiteraard geen hoogtevrees. In totaal worden er zo’n 54 hoogspanningsmasten geschilderd op het traject Bolsward-Rauwerd.  De mast waar deze vier mannen aan werken staat achter de waterzuivering van Bolsward en is zo’n 50 meter hoog. Per mast zijn deze schilders gemiddeld één dag bezig. Eerst worden de palen onder hoge druk gereinigd en daarna opnieuw van een verflaag voorzien. Er worden voorafgaand aan de werkzaamheden goede afspraken gemaakt met de netbeheerder over wanneer de stroom van de leidingen wordt afgehaald. Foto’s Ton Visser

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.