Werk van Maaike Hogerhuis en Theo Schouten in Galerie Badweg 3

Van 27 januari tot en met 18 februari exposeren Maaike Hogerhuis en Theo Schouten hun werk in Galerie Badweg 3 te Bolsward.

Beeldend kunstenaar Maaike Buisman opent de expositie op zaterdag 27 januari om 16.00 uur.

 

Het werk van Maaike Hogerhuis gaat over ruimte, waarbij karton de drager is van het beeld. “Karton geeft mij de ruimte om te experimenteren en mijn gedachten te ordenen. Mijn werk is minimalistisch en strak. Door gebruik te maken van lijnen, ritme en herhaling ontstaan er abstracte vormen die in de verte reflecteren aan herkenbare situaties of persoonlijke voorkeuren. Inspiratie hiervoor vind ik in het dagelijks leven”: Aldus Hogerhuis.

www.maaikehogerhuis.nl

 

Theo Schouten is sinds 1995 autonoom, autodidact beeldend kunstenaar en woont sinds 2013 in Hindeloopen, waar ook zijn atelier/galerie is  gevestigd.

“De naam die het beste overeenkomt met wat ik beoog en vol met snufjes van o.a. M.C. Escher, G. Rietveld, Th van Doesburg en natuurlijk ook P. Mondriaan.  Allemaal componenten die voor mij de uitdagingen zijn om in mijn werk te kunnen realiseren. Uitgevoerd met primaire kleuren of in zwart/wit en dat op linnen, en kunststof verwerkt, waarin ik dan weer in kan snijden of juist weer opdik om op die manier diepte te creëren waardoor de schaduwwerking de toon kan zetten”: Aldus Schouten

www.theoschouten.com

 

Galerie Badweg 3


Geef een reactie

%d bloggers liken dit: