Werk aan traptreden Marktplein begonnen

Medewerkers van aannemersbedrijf A. Faber zijn maandag begonnen met de laatste werkzaamheden van de herinrichting van de binnenstad.

Het gaat om de aanleg van de traptreden naar het water van de stadsgracht aan het Marktplein. De gemeente zet haar plannen omtrent de aanleg door ondanks het advies van Hûs en Hiem, die eerder aangaf dat de aanleg niet zou passen binnen het stadscentrum.

Naast de aanleg van de zitplaatsen worden de komende dagen ook de bloklindes geplant.

Foto: Tonnie Siemonsma

 


23 reacties

 1. aoostenveld schreef:

  tja, het wordt toch doorgezet, puur om de subsidie binnen te halen …. Dat het geen gezicht is en bovendien absoluut niet in belang van de stad, dat maakt niet uit. Als men de subsidie maar op kan strijken. BAH

 2. Ilse Dondorp schreef:

  Wellicht handig om Achter de Smeden af te sluiten. Sta je ineens met je bakfiets in de bouwput….

 3. ik zeg mensen die willen bouwen ga bouwe mag het niet dan toch

 4. snap niet dat bolswarders dit over hun heen laten komen net zo als sie geen die dit bedacht heeft wat een man krijgt hij tegen gas gaat hij op zijn rug liggen

 5. Hendrik Bouwhuis schreef:

  Mooi idee die traptreden naar beneden! Mooie aanvulling op de rest van de binnenstad

 6. de aanvulling mmm welke de bestrating verzakt al weer ligt er net in die man die het bedacht heeft wil kosten wat hwt kost alles door drukken

 7. Martin Wijnia schreef:

  Waar is het aangelegde watertappunt gebleven? Gedoneerd vanuit acties vanuit de Rotaryclub Bolsward. ( met tevens een tappunt in een derde wereld land)

 8. Erica Boele schreef:

  Het wordt vast mooi….! Even geduld nog…..en het waterpunt is zeker een dingetje!

 9. Douwe de Jong schreef:

  Nu is het Marktplein niet meer te gebruiken voor andere evenementen.

 10. Gea Schilstra schreef:

  Was er ook niet een platform? of in de winterslaap?

 11. Gea Schilstra schreef:

  College heeft toch een voorbeeldfunctie?

 12. Jim Rozema schreef:

  Zo zie je maar weer dat bestuurders scheit hebben aan bewoners en adviesburo,s wat ze in de kop hebben hebben ze niet in de kont zeggen ze dan

 13. Een “ramp”…..let maar op, in de zomer nog meer “afleiding” voor de automobilist die NIET noodzakelijkerwijs door de stad hoeft, maar het straks wel doet vanwege het uitzicht…….op de “stairway to the HEMA…….”

 14. hadden we ooit niet iets als beschermd stadsgezicht? Op dizze flauwekul zit niet ien te wachten net su as die verschrikkelukke fontein. dat laatste is kunst en der mut je verstan van hewwe, maar die onzinnege traptreden? het niet ien wat an, Ja…. je kenne wat makkelukker uut ut maaium komme as je der met un driekwarter insodemietere.

 15. Het wordt vast prachtig! In Workum hebben ze ook zo’n trap. Mag ik altijd graag even zitten tijdens een fietstochtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *