Wereldwinkel ontvangt Fairtrade certificaat

Manon Thomas, Ambassadeur Súdwest-Fryslân Fairtrade gemeente, aanwezig bij uitreiking eerste Fairtrade Certificaten.

Nadat gemeente Súdwest-Fryslân in februari de prijs van Meest Inspirerende Millenniumgemeente 2014 had ontvangen, kondigde wethouder Mirjam Bakker het al aan: “Wij willen in 2015 Fairtrade Gemeente worden”. Met de slogan Tijd voor Fairtrade! gaf de wethouder donderdag 26 maart in het gemeentehuis in IJlst het startsein van de Fairtrade campagne.

Uitreiking Fairtrade certificaten

Tijdens deze Kick off bijeenkomst van de Fairtrade Campagne Súdwest-Fryslân reikte wethouder Mirjam Bakker de eerste Fairtrade Certificaten uit. De bedrijven en organisaties die zo’n certificaat kregen zijn:

-Wereldwinkels in Bolsward, Sneek en Workum

-Hotel-Restaurant De Daaldersplaats

-Royaal Belegd

-Blue Men Reclame

-Stichting Datsja

Zij ontvingen dit certificaat omdat zij Fairtrade producten gebruiken of verkopen. De komende maanden gaat de lokale werkgroep meer bedrijven, horeca en organisaties benaderen en kijken zij of deze bedrijven, horeca en organisaties ook voldoen aan de Fairtrade voorwaarden. Of dat zij interesse hebben om Fairtrade te worden.

Ambassadeur Súdwest-Fryslân Fairtrade gemeente

Tijdens het Kick off event presenteerde wethouder Bakker de ambassadeur van de Súdwest-Fryslân Fairtrade campagne: Manon Thomas. “Fairtrade ken ik al vanaf mijn jeugd. Mijn moeder kocht voor iedereen altijd cadeautjes in de Wereldwinkel. Bovendien vind ik het belangrijk dat iedereen op de wereld eerlijke kansen krijgt.” Aldus Manon Thomas tijdens de Kick off. Zij presenteerde deze middag ook de SWFairtrade kennisquiz. Welke werd gewonnen door Joris Hagting van Hotel-Restaurant De Daaldersplaats.

Inspirerende verhalen

Verder waren er deze middag inspirerende verhalen van Eric Hubers van Royaal Belegd en Ali van der Pol over het project Koploper Kans. Dit is een project Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van APD projecten.

Lokale werkgroep

Met het aansnijden van een Fairtrade hartige taart besloot de wethouder de succesvolle Kick off van de Fairtrade campagne van Súdwest-Fryslân. Voorafgaand aan de Kick off kwam de lokale werkgroep voor het eerst bijeen. Deze werkgroep bestaat uit inwoners en ondernemers uit de gemeente Súdwest-Fryslân die zich vrijwillig inzetten om Súdwest-Fryslân Fairtrade te maken.

Eerlijke handel

In een Fairtrade Gemeente zorgen inwoners, winkels, bedrijven en gemeente samen voor eerlijke handel.
Fairtrade staat voor eerlijke handel, waardoor boeren en producenten een eerlijke prijs voor hun producten krijgen en kunnen werken onder gezonde en veilige omstandigheden. Wij helpen hier graag aan mee.

foto: Jelle de Boer van Stichting Datsja ontvangt Fairtrade certificaat
van wethouder Mirjam Bakker

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.