Wereldlichtjesdag voor tweede keer in Bolsward

Wereldwijd worden op zondag 11 december om 19.00 uur kaarsen aangestoken voor de overleden kinderen die men in zijn hart meedraagt.

Vorig jaar werd dit voor de eerste keer in de Broerekerk van Bolsward gehouden en ook dit jaar zullen er kaarsjes branden in de kerk uit de 13e eeuw.

De wereld wordt zo even wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben. Ook in Bolsward verbinden wij ons met dit lint van licht. Met poëzie, muziek, stilte en teksten staan we stil bij alle kinderen die niet meer bij ons zijn

 

World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden er nu over de hele wereld op de tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind.

Wereldlichtjesdag Bolsward is een initiatief van Berber Walta en wordt mede georganiseerd door vele anderen die dit initiatief een warm hart toedragen.

Kijk ook eens op de facebookpagina wereldlichtjesdag Bolsward.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *