Wereldkampioenen vrijdag gehuldigd op stadhuis (update)

Wereldkampioenen eiwerpen Anneke Tuinenga en Grietje Yska worden vrijdagavond tijdens de koopavond in Bolsward gehuldigd voor hun prestatie.

Afgelopen zondag werden zij in het Engelse Swaton wereldkampioen eiwrpen met een worp van 30 meter. Ook werden ze op het onderdeel trebuchet 3e. In 2015 werden de dames in Bolsward Nederlands kampioen en daarmee wonnen ze ook een plek op het WK.

Anneke en Grietje waren zondag en maandag even hot news in Nederland. Zo waren ze op een aantal nationale radiozenders te beluisteren en waren ze kort te bezien in Hart van Nederland. Maar vrijdag staan ze wederom in de spotlight. Vrijdagavond 1 juli om 19.30u zullen de kampioenen vanaf de sportvelden met paard en wagen door de stad worden gereden. Muziekvereniging Hollandia zal voorop lopen.Bij het stadhuis vindt de huldiging plaats door ceremoniemeester Tjamme Wiersma. De gemeente zal ook vertegenwoordigd zijn alleen is nog niet bekend welke wethouder aanwezig zal zijn. Na deze  huldiging rijden de kanpioenen door naar de Bargefenne om vervolgens terug te rijden naar de sportvelden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.