Wereldgebedsdag

Ook dit jaar wordt in Bolsward weer stilgestaan bij de Wereldgebedsdag.

De orde van dienst voor 2016 is gemaakt door het Wereldgebedsdagcomité uit Cuba.   Als thema is gekozen: ‘Ontvang MIJ als een kind’ De voorplaat is gemaakt door Ruth Mariët Castro, die in Jaimanita Trueba woont, een wijk in de hoofdstad Havana. Zij studeerde in 2009 aan de Academie voor Beeldende Kunst en in 2014 aan het Instituut voor Beeldende Kunst in San Alejandro. Over de voorplaat zegt zij hetvolgende: “Hoewel ik de tekening kan uitleggen op basis van de elementen die ik heb gebruikt, zoals de kleuren van de Cubaanse vlag, de palmen, de ramen en de handen, wilde ik de tekening ook aanvullen met woorden.”

Op de drempel van de kindertijd, openen wij de deur van de jeugd die ons in Jezus tegemoet komt.
Als licht dat valt op gebrandschilderde ramen, als het lachen van spelende kinderen, omhels ik – als een kind – de palmen, midden op de dag.
Laat ons in het gebed worden als een kind: met handen die wit zijn van het zweet en vuil van het buitenspelen. Dan kunnen wij Jezus ontvangen, met allen die op Hem wachten op de drempel van onze kindertijd.

De Wereldgebedsdag is vrijdag 4 maart  om 19.30 uur in de Doopsgezinde kerk te Bolsward. Medewerking wordt verleend door Mevr.A.Bierma-Ram.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *