Wens wordt werkelijkheid voor Niels

19 februari kreeg Niels Houtsma van de woongroep in de Kerkstraat een cheque van de Vriendenloterij waarmee zijn grote wens vervuld kon worden.

De 23-jarige verstandelijke beperkte Niels is al jaren hartstochtelijk fan van de Londense voetbalclub Tottenham Hotspur en hij zou graag eens wedstrijd van favoriete club willen bezoeken. Voetbalvereniging Sc Bolsward, de club waar Niels als G-voetballer actief is, had bij de Vriendenloterij een aanvraag ingediend om die wens in vulling te laten gaan en die aanvraag werd gehonoreerd. Afgelopen weekend was de wedstrijd. Hieronder zijn verslag.

Dankzij Doe een Wens van de Vriendenloterij vertrekken we vrijdag 10 april 2015 met de auto vanuit Ysbrechtum richting Amsterdam.
Op naar de wedstrijd Tottenham Hotspur – Aston Villa!

Aankomst op Schiphol. Nog 2,5 uur wachten. Daarom kunnen we nog mooi even met Niels vliegtuigen spotten op het panoramaterras. Zijn grote hobby.
Daarna gaan we naar de balie om ons in te checken voor de vlucht naar Londen Stansted Airport. Door de douane naar de gate en om 14:00 uur stijgen we op.

Een uur later landen we in Londen en kopen we treintickets voor de Standsted Express richting Tottenham Hale.
1,5 uur later komen we aan op Tottenham Hale waar we een Oyster Card (de Engelse variant van de OV-Chipkaart) kopen om daarna verder te reizen met de trein richting Stratford Rail Station en we stappen uit bij Stratford.
Daar aangekomen kijken we nog even naar de straatmuzikanten en gaan we op zoek naar ons hotel, Premier Inn Hotel Londen.

Moe van de reis kijken we uit naar de dag van morgen.

Zaterdag 11 april 2015
’s Ochtend ‘s vroeg op na een heerlijke nacht slapen richting het restaurant voor een uitgebreid Engels ontbijt, hoewel Niels het beperkt tot serails terwijl Jos de vette hap wel ziet zitten.
Na een verfrissende douche lopen we richting het metrostation Stratford en stappen we op de Central Line richting West Ruislip. Bij de 10e halte stappen we uit op het station Liverpool Street en kopen we een treinkaartje voor de Greater Anglia richting Enfield Town en stappen we uit bij de halte White Heart Lane.
We zijn nu op loopafstand van het stadion van Tottenham Hotspur en kunnen met de stroom van supporters meelopen.

Bij het stadion en er staan allemaal kraampjes met merchandising. Ook hebben we bij een tentje een full body check gedaan om te kijken hoe het zat met onze gezondheid. Alles was prima en we hoefden ons geen zorgen te maken.

Bij de balie halen we onze tickets op bij de balie en kijken nog wat rond.
Niels koopt natuurlijk het volledige tenue van de Londense voetbalclub want dat moet aan zijn verzameling toegevoegd worden.

Nog even wachten in de zon, en dan eindelijk mogen we het stadion betreden. Aston Villa is al bezig met de warming up en onze plaatsen zijn vlak naast het uit vak, waar de supporters verschrikkelijk tekeer gingen. Je moet in Engeland geweest zijn om te ervaren hoe dat is.

15:00 uur: Eindelijk begint de wedstrijd. In de basis staan twee spelers die we nog kennen vanuit de Nederlandse competitie: Michel Vorm van FC-Utrecht op doel en Christian Erikssen van AJAX .

Vlak voor rust scoren de bezoekers de 0-1 waardoor het uitvak ontploft.
In de tweede helft proberen de Spurs nog langszij te komen maar de gasten gooiden alles in de strijd waardoor er aan het eind van de wedstrijd nog een rode kaart viel voor een speler van Aston Villa. Maar het mocht niet meer baten. De eerste thuisnederlaag sinds november was een feit.
Enigszins teleurgesteld over de uitslag maar een grote ervaring rijker zoeken we een snackbar op.
Na nog wat rondslenteren zoeken we ons hotel weer op.
Moe van alle indrukken moeten we alweer aan de terugreis denken.

Zondag 12 april 2015
Om 8:00 checken we uit bij het hotel en gaan we weer richting het Stratford metrostation richting London Gatwick Airport.
We zijn net mollen in Londen. We zitten meer ondergronds dan bovengronds.
Aangekomen op het vliegveld komt Niels niet door de detectiepoortjes. Zijn rugtas word gecheckt en de deodorant bus is de boosdoener. Deze mag niet mee in het vliegtuig.
Door dit oponthoud moeten we ook nog rennen om op tijd te zijn voor de vlucht.

13:00 uur stijgen we op wat Niels altijd heel erg enerverend vind.
Na een vlucht van een uur komen we aan op Schiphol.
We gaan op eigen gelegenheid weer terug naar Sneek. Treinen in Nederland, een hele onderneming. Het duurt 5 uren voordat we weer in Sneek op het station staan.

Moe en voldaan, maar een hele ervaring rijker.
Zeker voor herhaling vatbaar.

Deze reis mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij heeft veel indruk gemaakt en voor Niels was dit een onvergetelijke ervaring.

Namens Niels en Jos,

Hartelijk Dank.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.