Welke afvalcontainer stond er bij u op straat?

Met het uitbrengen van de nieuwe afvalkalender voor 2015 is in de binnenstad van Bolsward veel verwarring ontstaan over welke container nu aan de straat moet worden gezet.

In de laatste week van 2014 werd de grijze container geleegd in de binnenstad en daarom stonden er  in de eerste week van 2015 veel groene containers aan de weg. Veel mensen gingen er automatisch van uit dat na grijs groen zou volgen. Maar volgens de afvalkalender had dat de grijze container moeten zijn, een wijziging die alleen voor de  binnenstad zou gelden.

Vandaag, de ophaaldag in de binnenstad, stonden er weer veel grijze containers aan de stoeprand. Containers die niet geleegd zijn want deze week was de groene container aan de beurt. Dit betekent dat de soms al volle container nog een week vol zal blijven tot de volgende lichting en dat er volgende week op verschillende plekken hoogstwaarschijnlijk veel grijze zakken naast de container komen te liggen.

De gemeente gaat er vanuit dat mensen met een te volle container een beroep zullen doen op de container van de buren die wellicht nog ruimte over hebben.

En voor mensen die het nu niet meer weten, op de afvalkalender staat duidelijk vermeld welke container aan de beurt is.

 

 

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.