Wel eens nagedacht over de risico's tijdens uw vakantie?

Naar verwachting gaan 10 miljoen Nederlanders deze zomer op vakantie; 7,5 miljoen mensen reizen naar het buitenland, 2,5 miljoen kiezen ervoor om in eigen land te blijven.

Bent u ook van plan er op uit te trekken? Wat uw vakantiebestemming ook is, u loopt altijd bepaalde risico’s. Een kapotte videocamera, gescheurde kledingstukken, een auto die u opeens in de steek laat…of een stuk heftiger, letselschade waarbij gewonden of doden in het spel zijn.

Een voedselvergiftiging of uitdroging overkomt veel toeristen. Maar natuurlijk zijn er diverse oorzaken waardoor u in het ziekenhuis kunt belanden. Medische zorg in het buitenland is vaak veel duurder dan in Nederland. Terwijl uw basiszorgverzekering in de meeste gevallen alleen de kosten op basis van behandeling in Nederland vergoedt.

Ook kunnen er zich gebeurtenissen voordoen, zoals ziekte, overlijden in de familie, echtscheiding of zelfs plotselinge werkloosheid, waardoor u uw reis moet annuleren of afbreken. Dan wilt u uw geld niet kwijt zijn! Gelukkig zijn al deze risico’s goed verzekerbaar. Sluit echter niet lukraak een dure en niet-passende reisverzekering af.

Kijk eerst welke risico’s al afgedekt zijn door andere verzekeringen. Zijn bijvoorbeeld in uw aanvullende zorgverzekering medische kosten in het buitenland opgenomen? En welke kosten vergoeden uw autoverzekering en uw rechtsbijstandverzekering? Hoe zit dit met uw (reis)verzekeringen? Vaak loont het de moeite om hier eens goed naar te (laten) kijken.

Bron: HJG Verzekeringen

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.