Weinig uitvallers bij Fietselfstedentocht

Van de 14.679 gestarte fietsers aan de Elfstedentocht hebben 14.085 hun medaille aan het eind van de dag opgehaald in de finishtent op Plein 1455.

© Facebook Fietselfstedentocht

Mede door de combinatie van wind en de warmte was het voor de laatste groep fietsers zwaarder omdat men door de wind niet altijd even goed in de gaten had dat men was uitgedroogd. Toch hebben er zich dit jaar meer valpartijen voorgedaan, het weer is daar waarschijnlijk van invloed op geweest.

Wiebe Tolsma uit Franeker fietste de tocht dit jaar voor de 60ste keer. Hij deed dit in het nette pak en samen met enkele familieleden. Rond 19.50 uur kwam hij bij de tent aan. De tocht had hij niet als zwaar ervaren, er was zelfs tijd voor het traditionele flesje bier onderweg. Iets wat Tolsma al jaren doet en wat hem geen hinder oplevert. Wat hem betreft staat hij volgend jaar weer gewoon aan de start.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.