Weinig problemen door storm

Ondanks dat er vandaag op het weerstation Bolsward een windkracht 9 werd gemeten heeft de storm niet tot grote overlast of schade geleid.

Om 12.33 uur gaf de windmeter op het dak van weerstation Bolsward aan dat er een windvlaag was van 83.7 km, dat komt neer op windkracht 9. De enigste zichtbare schade constateerden wij bij verpleeghuis Bloemkamp.

Hier waaide een stuk zink los over een lengte van enkele meters. Maar omdat het zink vast bleef zitten door de bliksemgeleider leverde dit geen gevaarlijke situatie op.

Zondag zal ook stormachtig verlopen met wind uit west zuidwestelijke richting. Ook dan bestaat de kans dat de wind tot kracht 9 kan aanwakkeren.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.