Weinig overtredingen op “snoeproutes”

Afgelopen week controleerde het team Handhaving Publiek Domein van de gemeente Súdwest-Fryslân op de zogenaamde ‘snoeproutes’ in Bolsward en Sneek.  Dit deden de handhavers samen met de politie.

Snoeproutes zijn de routes tussen school en de supermarkt. Als een handhaver ziet dat een jongere zwerfafval op straat gooit, dan krijgt die hij of zij een boete of een HALT-straf.

Er werden deze week zo’n 150 groepen jeugd gecontroleerd. Hierbij waren 11 overtredingen. Hiervan gaan 9 het zogenoemde HALT traject in. Een HALT-straf bestaat uit een werkopdracht en een gesprek tussen de ouders, de jongere en Bureau Halt.

Gelukkig waren er genoeg jongeren die hun afval netjes in de prullenbak gooiden of anderen aanspoorden tot opruimen. Een aantal van deze jongeren kreeg als beloning een powerbank.

De gemeente is zeer tevreden over de behaalde resultaten. Hieruit blijkt dat de jeugd over het algemeen het afval keurig opruimt, zoals het hoort.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.