Weidevogelfestival Workum

WORKUM – Op zaterdag 11 juni wordt van 10 tot 17 uur in het centrum van Workum de eerste editie van het Weidevogelfestival georganiseerd. Er zijn allerlei leuke én leerzame activiteiten voor jong en oud, van leek tot liefhebber en de toegang is gratis.

Activiteiten en excursies

Op het Weidevogelfestival ontdek je van alles over weidevogels en wat de boeren en natuurorganisaties doen voor deze vogels. Op de Greidefûgelmerk zijn diverse kramen van lokale boeren en natuurorganisaties maar er zijn ook kramen met natuurproducten​ en ambachten. In de Kultuerhús Klameare is het Skriezekafé geopend, waar lezingen en workshops worden gegeven voor leek en liefhebber.

Tijdens de wandel- en fietsexcursies, onder leiding van een weidevogelgids, ontdek je de vogelgebieden. In het Kinderdorp Pikepôle kunnen kinderen meedoen aan het Weidevogel Lab, het OERRR Blote-voetenpad, poppentheater en lammetjes knuffelen. Op het festivalterrein is er akoestische livemuziek en straattheater.

Weidevogels in Friesland

Veel weidevogels trekken elk jaar naar de zuidwesthoek van Friesland, de plek waar de mooiste weidevogelgebieden van Nederland liggen. Weidevogels zoals grutto’s en kieviten zijn kenmerkend voor dit landschap en belangrijk voor de natuur. Maar helaas wordt de populatie minder. Tijdens dit festival maakt de bezoeker kennis met de verschillende soorten weidevogels, ontdekt het gebied waarin ze leven en wat de boer en natuurorganisaties doen om de populatie in stand te houden. Meer informatie en het complete programma vind je op de website van Weidevogelfestival.

Bron: gemeente Súdwest-Fryslân

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.