Weekmarkt voorlopig op de Nieuwmarkt

De traditionele weekmarkt is voorlopig niet meer op de Appelmarkt maar op de Nieuwmarkt.

Vanwege de herinrichting van de Appelmarkt en het Marktplein was de gemeente genoodzaakt de markt te verplaatsen naar een tijdelijke locatie in het centrum.

Een veelgehoorde reactie van de bezoekers was dat men de markt op deze tijdelijke locatie prettig vindt. Er is nu meer ruimte om met de fiets of rollator ver de markt te gaan.

Inmiddels is het een kale boel op de Appelmarkt nu ook de bomen zijn verdwenen. De komende weken wordt druk gewerkt aan de bestrating en het herplanten van 11 bloklindebomen. Deze komen iets verder van de kade af te staan.

De werkzaamheden op de Appelmarkt duren nog tot week 41, dan zal begonnen worden met de aanlegsteigers en de zittreden aan de Markstraatkant. Dat zal tot aan week 48 duren. Vervolgens zullen de laatste weken gebruikt worden voor de herinrichting van het Marktplein.

 

Foto: Tonnie Siemonsma

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.