Week van Gebed

Van zondag 15 t/m zondag 22 januari is het de ‘Week van Gebed’. Tijdens deze week zal in Bolsward op maandag t/m vrijdag iedere avond van 19.00 uur tot 19.30 uur een korte viering in de Rooms-Katholieke kerk zijn.

Elke bijeenkomst wordt geleid door een afgevaardigde van één van de Bolswarder kerken. In dit halfuur is er tijd voor zang, bezinning, een korte meditatie en natuurlijk gebed. Dit jaar is het thema van de gebedsweek ‘Jouw hand, mijn glimlach’. We mogen samen stilstaan bij de eenheid die we vormen door ons geloof in Christus. Het is fijn dat we precies 500 jaar na de reformatie, wat een scheur in de kerk betekende, samen uit verschillende kerken de God mogen zoeken die ons bindt.

Het Bijbelgedeelte waar tijdens de gebedsweek over nagedacht zal worden is 2 Korinthiërs 5: 14-20. Hier staat o.a. in dat Jezus voor ons allen gestorven is. Eén persoon heeft zijn leven voor allen gegeven. Dit heeft Hij gedaan omdat Hij van iedereen evenveel houdt. Bij welke kerkelijke gezindte je ook hoort of wanneer je misschien helemaal niet gelovig bent, weet dat God van je houdt. En wanneer je je hier ten diepste van bewust bent en je ervoor kiest om Hem te volgen, mag je geloven en ervaren dat God als het ware met je aan de slag gaat. In 2 Korinthiërs 5 staat het als volgt: “Als u Christen wordt, wordt u van binnen helemaal nieuw.” Ons leven zoals het was, is dan verleden tijd. We ontvangen, zoals in het genoemde Bijbelgedeelte staat, een nieuw eindeloos leven van God. Een leven samen met Hem dat doorgaat zelfs tot na de dood. Wanneer je hier ten diepste van doordrongen bent, is het fantastisch om als kinderen van dezelfde Vader bij elkaar te komen. Om samen als broers en zussen Hem te zoeken in woord, liederen en gebed. Wat zou het fijn zijn wanneer ook u/jij op één van de avonden van de ‘Week van Gebed’ aanwezig zou zijn.

Graag wil ik afsluiten met een iets aangepast gebed dat in de handleiding van de ‘Week van Gebed’ geschreven staat:

God onze Vader,

Wij danken U voor de ‘Week van Gebed’.

Voor het samen mogen komen als christenen.

Voor de verschillende manieren waarop wij

uw aanwezigheid mogen ervaren.

Laat ons altijd samen uw heilige naam prijzen,

zodat we blijvend mogen groeien in eenheid en verzoening.

Amen.

 

Hartelijke groet,

 

Gijsbertus Feenstra

christelijke gemeente ‘Het Keerpunt’

 

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.