Wederom winst voor dames VC Bolsward

HOOGEVEEN – De dames van VC Bolsward hebben afgelopen zaterdag hun vijfde overwinning op een rij geboekt.

In een uitwedstrijd in Hoogeveen troffen zij de dames van Betech Olhaco. Via de setstanden 13-25;25-21;20-25 en 15-25 namen de Friezinnen vier punten mee naar huis.

Trainer/Coach Arjan Verseput stuurde in de eerste set Oda Prins, Jolanda Hobma, Marianne Dijkstra, Marrit Dijkstra, Anna IJdema, Ineke Hobma en Marjan de Vries als libero het veld in. De dames van Bolsward startten goed. Met servicedruk wisten zij gelijk duidelijk te maken dat ze hier waren gekomen voor winst en revanche voor de verloren thuiswedstrijd (1-3 voor Olhaco).

De dames van Olhaco hadden deze set niks in te brengen. Bolsward was op alle vlakken beter en denderde door naar een 13-25 setwinst.

Set twee was van een ander kaliber. De thuisclub kon beter bij blijven en Bolsward maakte onnodig veel fouten op verschillende vlakken. De pass werd minder verzorgd en ook aanvallend kwam men niet altijd meer door het blok of de verdediging van Olhaco. De dames van Olhaco liep daardoor ook geregeld drie punten uit. De meiden uit Bolsward moesten daardoor steeds opnieuw een achterstand goedmaken. Op 21-18 konden de Friezinnen nog tot 21-21 gelijk komen maar daarna was het verzet gebroken. De Drentse dames liepen uit naar 25-21.

In de derde set werd Lotte Niezen ingebracht op de Midden positie. Zaak voor Bolsward om het niveau van de eerste set weer terug te vinden. Dit lukte gedeeltelijk en hierdoor konden de bezoekers al vroeg in deze set een voorsprong pakken. De dames van Olhaco bleven echter vechten voor elk punt maar deze vechtlust zorgde niet voor voldoende druk. Hierdoor kon Bolsward de set pakken met 20-25.

De vierde set was er één voor Bolsward om continue alert te blijven en Olhaco geen ruimte te bieden om weer in de wedstrijd te komen. Bij Bolsward liep het spel weer beter. Op alle vlakken haalde men een ruime voldoende. Op 19 punten voor Bolsward had het Olhaco met 9 punten op de knieën. Hierdoor konden ook Fleur Wiersma en Nina Visser (libero) nog ingebracht worden. Olhaco was geknakt en kon onvoldoende tegengas geven. Bolsward liet zien waarom het de afgelopen vier wedstrijden met vier nul had gewonnen. Het trok met 15-25 de set en de wedstrijd naar zich toe.

Volgende week spelen de dames van Bolsward weer thuis. Niet op de gebruikelijke tijd maar om 19.30 uur nemen zij het in de Middelzee op tegen Vc Zwolle.