Wederom succes voor turners gv Hanzestad Bolsward

Zaterdag 25 maart kwamen de jongste selectieturnsters van Hanzestad voor de tweede keer in actie. Dit keer in Sneek.

Maureen Roorda en Floor van Hettema begonnen vroeg in de ochtend aan hun turnwedstrijd in pre-instap 2 niveau RD5. Floor pakte het goud. Ze turnde een ijzersterke wedstrijd met de hoogste score op sprong. Ook op de overige toestellen turnde ze top 3. Beste vriendinnetje Maureen kwam haar vergezellen op het podium met een knappe verassende 4e plaats. Ze kwam ten val van de balk, maar wist dit te compenseren met een super sprong!

Fleur Atsma nam deel in instap D2. Op sprong haalde ze de hoogste score,maar kwam op de overige toestellen te kort.
Jeannette de Jeger, Lieke Boonstra en Fenna Cuperus sluiten de dag feestvol af in instap D3, met een fantastisch 1-2-3 podium! Lieke turnde een zeer sterke wedstrijd. Zij behaalde de hoogste scores op balk, brug en sprong en wist daarmee het goud te halen. Gevolgd door een zilveren medaille van vriendin Fenna. Zij had hoge scores op balk en sprong. Om het Hanzestad podium compleet te maken was het brons ook voor Bolsward. Jeannette de Jeger wist haar 1e turnmedaille te behalen met een knappe 3e plek. Zij was sterk op sprong en vloer.

Binnenkort wordt bekend gemaakt welke turnsters doorstromen naar de Friese kampioenschappen.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.