Wederom raak op de Westergoawei

Vrijdagmiddag vond er een aanrijding plaats tussen twee auto’s op de Westergoawei ter hoogte van het kruispunt met de Wibrandaweg (afslag Hichtum).

Hierbij raakte één persoon dusdanig gewond dat deze per ambulance werd afgevoerd naar het Antonius Ziekenhuis te Sneek. Een automobilist wilde het kruispunt oversteken, maar zag daarbij een auto op de Westergoawei over het hoofd. Een forse aanrijding was het gevolg, waarbij de grijze auto in de tegenrichting tot stilstand kwam.

Eén persoon raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Bergingsbedrijf Betten uit Sneek heeft beide voertuigen geborgen.

De afgelopen jaren vonden er verschillende ongevallen plaats bij de verschillende kruispunten op deze weg. Daarmee staat de weg hoog op de lijst van gevaarlijke wegen in Friesland. Onlangs maakte de provincie bekend dat er in de Sudergoawei, ter hoogte van de op en afrit van de A-7, een rotonde gaat komen. Hendrik Jellema, student verkeerskunde en calamiteitenfotograaf, nam vanwege dat bericht contact op met de provincie Friesland om te vragen waarom men voor dit kruispunt had gekozen en niet voor de Westergoawei die toch aanmerkelijk gevaarlijker is.

De keuze is gemaakt, aldus de provincie, vanwege de prioritering van het hoofdwegennet. De locaties waar nu rotonde komen zijn door Rijkswaterstaat geïnventariseerd als knelpunten, daarom is de aanpak ook gearrangeerd vanuit RWS. Hierdoor heeft de provincie geen middelen om andere kruispunten ook aan te pakken. Wel wordt binnen 2 jaar een start gemaakt met het veiliger maken van de kruispunten bij Winsum, Huins en Hilaard.

Foto’s door Hendrik Jellema


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *