Website TV Bolsward geplaagd door DDoS aanvallen

Afgelopen weekend is de website van TV Bolsward regelmatig onbereikbaar geweest. Naar nu blijkt kwam dit doordat er DDoS aanvallen op de website van TV Bolsward zijn geweest.

Volgens het webhostbedrijf kwamen die aanvallen voornamelijk vanuit Amerika. “Zondag waren er alleen al 20 momenten waarop de website werd aangevallen en werd overspoeld met bezoekers. Daardoor raakte de website overbelast en kon niet bezocht worden”: Aldus Ton Visser, voorzitter van Stichting TV Bolsward. Ook op zaterdag werden verschillende aanvallen uitgevoerd en was de site onbereikbaar.

Waarom juist TV Bolsward het doelwit van deze aanvallen is, is voor Visser onduidelijk. “Ik kan er geen verklaring voor vinden dat juist een lokale nieuwswebsite aangevallen moet worden, het is enorm vervelend voor al onze vrijwilligers. Maar Samen met PC Hulp Friesland zitten we er bovenop.”: Aldus Visser.

DDoS aanvallen zijn pogingen om een computer, computernetwerk, website of dienst onbruikbaar te maken.

 

Foto via How Stuff works

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.