Webinar Nazorg bij kanker op Wereldkankerdag

Op 4 februari is het elk jaar Wereldkankerdag. Een dag waarop we ieder jaar stilstaan bij de impact van deze ziekte, waar één op de drie Nederlanders mee te maken krijgt. Dit jaar (2022) gaat de aandacht naar nazorg bij kanker. Het Oncologisch Netwerk Friesland (ONF) organiseert op deze dag samen met De Skulp (centrum voor leven met kanker) een webinar waarin artsen live vragen behandelen over dit thema.

Deze online bijeenkomst is gratis te volgen via deze link en is bedoeld voor patiënten en naasten. “De diagnose kanker en de behandeling ervan zet je leven en dat van je omgeving op zijn kop. Je stapt in een ‘rollercoaster’ van onderzoeken, afspraken en behandelingen.

En dan, als alle behandelingen zijn afgerond, krijg of neem je soms pas de tijd om stil te staan bij wat er allemaal gebeurd is. Voor veel patiënten komen er dan nog allerlei vragen naar boven, of krijgen ze alsnog lichamelijke of psychische problemen. Dit is heel normaal. En gelukkig is er veel hulp en ondersteuning beschikbaar”, vertelt voorzitter ONF Sjoerd Hovenga.

Tijdens het webinar geven vier sprekers een presentatie over verschillende soorten nazorg voor kankerpatiënten, zoals oncologische revalidatie, psychologische ondersteuning, Care for Cancer en positieve gezondheid.

Live vragen stellen

De online bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 4 februari van 16.00 uur tot 17.30 uur en is gratis te volgen via deze link . Aanmelden is niet nodig. Tijdens de bijeenkomst kunt u via de chatfunctie, eventueel anoniem, live vragen stellen aan één van de sprekers en andere bij het ONF betrokken specialisten. U kunt ook vooraf al een vraag insturen via info@oncologischnetwerkfriesland.nl.

Programma

16.00 uur: Opening door gastheer Sjoerd Hovenga, voorzitter ONF en internist-oncoloog

16.10 uur: Positieve gezondheid door Annie Adema, gastvrouw De Skulp

16.25 uur: Ondersteunende zorg thuis, in alle fasen van het traject door Marja Hoekstra, verpleegkundig consulent oncologie bij Allerzorg, Care for Cancer

16.40 uur: Psychologische nazorg door Paulien Stolmeijer, GZ-psycholoog Tjongerschans

16.55 uur: Oncologische revalidatie door Sabine Heitman, revalidatiearts

17.10 uur: Beantwoorden vragen en afsluiting

17.30 uur: Einde webinar

Voor meer informatie over het programma en alle specialisten kijkt u op: https://deskulp.nl/activiteit/wereldkankerdag-2022/.

Oncologisch Netwerk Friesland: een krachtige samenwerking

Het Oncologisch Netwerk Friesland is een netwerk van oncologische samenwerking van Antonius Ziekenhuis in Sneek, het Medisch Centrum Leeuwarden, ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten, ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen, het Radiotherapeutisch Instituut Friesland en Pathologie Friesland. Deze organisaties en De Skulp (centrum voor leven met kanker) weten elkaar goed te vinden en werken steeds meer met elkaar samen. De vier Friese ziekenhuizen werken al langer samen in een breed oncologisch netwerk.

Dit netwerk wil alle betrokken medisch specialisten ondersteunen bij het realiseren van goede toekomstbestendige oncologische zorg in Friesland. Het netwerk stelt het patiëntbelang centraal: kwaliteit en samenhang van de zorg worden geborgd, ongeacht het entreepunt van de patiënt. Uitgangspunt voor de zorgverlening is: dichtbij als het kan, centraal als het moet. Zorg wordt op een hoger niveau gebracht door de samenwerking. Iedere patiënt krijgt dezelfde zorg op maat.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.