Watoto jongerenkoor treedt op in Gasthuiskerk in Bolsward.

Op dinsdagavond 12 juni a.s. om 19.00u treedt in de Gasthuiskerk in Bolsward een jongerenkoor op uit Uganda. Zij verzorgen een concert met de titel ‘Sings en Wonders”.

Deze jongeren delen hun ervaringen en vertellen al zingend en dansend over hoe hun leven veranderde, over hun hoop en dromen en over hun roeping om hun gemeenschappen te veranderen. Het koor bestaat uit 18 (wees) kinderen en hun begeleiders. Ze zingen hoofdzakelijk in het Engels met Afrikaanse ritmes en dansen. Deze kinderen zijn het geluid van hoop voor alle wees)kinderen in Afrika én Nederland

Uganda werd jarenlang geteisterd door oorlog, ziekte en armoede. Hierdoor zijn er veel kwetsbare (wees)kinderen in het land. De stichting Watoto vangt deze kinderen op in kinderdorpen. Ze krijgen onderwijs, voeding en medische hulp. De kinderen zijn nu al een aantal weken op tournee en slapen bij gastgezinnen waarna ze weer verder trekken door -in dit geval- Nederland. Overdag volgen ze onderwijs want dat is de basis voor een goede en stevige toekomst. De stichting Watoto stelt deze jongeren in staat om sterke en stevige mannen en vrouwen te worden die in staat zijn om Uganda op te bouwen .

De toegang is gratis maar er is een collecte voor dit project. (www.gasthuiskerk-bolsward.nl)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *