Watertappunt Markstraat

Bolsward-Maandagmorgen is men begonnen met het plaatsen van een watertappunt op de hoek van de Appelmarkt/Marktplein.

Ergens in een ontwikkelingsland wordt in opdracht Rotary Club Bolsward een watertappunt geplaatst om daarmee symbolisch beide watertappunten te verbinden.

Meer dan een miljard mensen hebben nog steeds geen toegang tot schoon drinkwater, terwijl er hier elke dag zo’n 70 liter drinkwater gebruikt wordt om het toilet door te spoelen. Sinds mei 2008 hebben meer dan 25.000 mensen zich aangesloten bij Join the Pipe, maar ook tientallen bedrijven, universiteiten, steden, waterleidingbedrijven, scholen en restaurants.

Samen bouwen zij aan de langste waterleiding ter wereld. Door speciaal ontworpen flessen, karaffen en drinkwatertappunten in de vorm van stukjes waterleiding te verkopen en d.m.v. donaties van restaurants en festivals die Join the Pipe kraanwater verkopen zamelen zij geld in voor water en sanitaire projecten in ontwikkelingslanden.

Het watertappunt in Bolsward zal tijdens de Mini 11-stedentocht in gebruik worden genomen.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.