Waterpoort kleurt groen in Week van de Pleegzorg

SNEEK – Van woensdag 2 tot en met 9 november is het de Week van de Pleegzorg. Met deze week wil Jeugdzorg Nederland aandacht vragen voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders. En wordt aandacht gegeven aan alle pleegouders die zo een groot verschil maken. In Sneek staat de Waterpoort deze week ‘s avonds in het groene licht om aandacht te vragen voor pleegzorg.

Geef de toekomst van een kind #groenlicht

Om ieder kind dat op pleegzorg wacht een thuis te kunnen geven zijn er nieuwe pleeggezinnen nodig. Tijdens de Week van de Pleegzorg zetten Pleegzorg Nederland en het initiatief ‘Open Je Wereld’ zich in om meer zichtbaarheid te geven aan dit probleem en meer mensen enthousiast te maken.

Informatiebijeenkomst op 7 december in Sneek

Om mensen te informeren over wat pleegzorg betekent worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd in de regio. Jeugdhulp Friesland, de William Schrikker Gezinsvormen en het Leger des Heils zijn hier samen met pleegouders aanwezig voor mensen die pleegouder willen worden of hierover nadenken. Heb je vragen of wil je van andere pleegouders horen wat hun ervaringen zijn. Meld je dan aan voor één van deze bijeenkomsten. Aanmelden kan via de website van Jeugdhulp Friesland.

Bron: gemeente Súdwest-Fryslân

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.