Waterpolopupillen spelen hun eerste wedstrijden in Sportstad Heerenveen

Vandaag begint dan eindelijk de competitie van de waterpolopupillen. In Heerenveen speelden ze hun eerste wedstrijd tegen Orca. Klaas kwam, in de eerste periode, gelijk in balbezit en zwom op de goal af om te scoren.

De eerst bal wist de keeper te keren maar in de herkansing scoorde Klaas de 1-0. Femke scoorde de 2-0. Onze keeper Lars had een paar mooie reddingen en liet maar 4 ballen door, goed gedaan! Femke wist in de tweede periode nog 2 keer te scoren, 1 keer nadat ze een mooie bal toegeworpen kreeg van Marly die zag dat Femke goed vrij lag. In de derde en vierde periode wisten Jerke en Klaas samen de eindstand tot 11-4 te brengen.

Na deze wedstrijd hadden we 2 uur pauze, een lange tijd waar niemand op had gerekend. Maar goed, de pupillen dwaalden wat rond in Sportstad Heerenveen, zagen Epke nog turnen en waren keurig op tijd voor de tweede wedstrijd weer in het zwembad. Eerst wat inzwemmen en op de goal schieten en daarna spelen tegen Dragor. Jimte ging nu als eerste op goal. Na een halve minuut speeltijd wist Dylan al de 1-0 te maken voor Bolsward. Nog geen minuut later gooide hij de bal naar Marly die de 2-0 maakte. Ook Jerke wist de eerste periode nog te scoren. In de tweede periode zag Sygnie Eline vrij liggen, wierp haar de bal toe, en zo kon Eline de 4-0 maken.

In de derde en vierde periode kwam Sygnie op goal, net nadat ook zij had gescoord. Klaas, Femke en Dylan wisten samen nog 8 goals te maken. De nummer 10 van Dragor wist 4 keer te scoren en zo eindigde deze wedstrijd in 13-4 voor Bolsward.

De pupillen hebben 2 mooie wedstrijden gespeeld met een vrij nieuw team. Er werd eerlijk en sportief gespeeld en de sfeer in het team was goed. Op nu naar de volgende wedstrijden, de pupillen zijn er klaar voor!