Waterpoloheren met ruime cijfers langs Emmen

BOLSWARD – Afgelopen zaterdag speelden de heren van Z&PC Bolsward thuis tegen De Kikker uit Emmen. In een fysiek duel waarin Bolsward geen moeite had met Emmen werd het uiteindelijk 15-5.Ook de Dames wonnen met ruime cijfers van Coevorden.

In de eerste periode was het Gido de Vries die van uit een man-meer situatie de openingstreffer maakte. Ook de 2-0 werd fraai gescoord vanuit een overtal situatie . Emmen kon in deze periode nog redelijk mee komen en maakte met enig geluk de aansluitingstreffer. Via de lat kwam de bal op het hoofd van doelman waarna deze alsnog in het doel belande. Met nog een kleine 30 seconde op de klok maakte Jos Hooijmeijer de marge weer twee doelpunten.

Ook in de tweede periode  kon Emmen nog redelijk meekomen en de schade beperken. In deze periode wisten de heren van Bolsward drie keer te scoren tegen twee doelpunten van Emmen. Het was eerst Bolsward die wist te scoren en zo en klein gaatje sloeg. Echter door de twee doelpunten van Emmen bleef de marge klein. In de derde periode werd het verschil pas echt duidelijk. Bolsward kreeg in deze periode geen enkel doelpunt tegen maar wist zelf wel te scoren. Door doelpunten van onder andere Huite Bootsma wist Bolsward uit te lopen naar een 10-3 voorsprong.

Deze voorsprong kwam in de vierde periode niet meer in gevaar. Sterker nog, de voorsprong werd alleen maar groter ondanks de twee tegen goals van Emmen. De Heren van Bolsward namen in deze periode geen gas terug en bleven scoren wat uiteindelijk resulteerde in een overwinning met klinkende cijfers.

Eerder op de avond kwamen ook de Dames van Bolsward weer in actie. Dit keer waren het de dames van Coevorden die het onderspit moesten delven. Met een eindstand van 11-5 was dit de derde overwinning op rij voor de Bolswarder dames en staan daardoor boven aan in de competitie.

In de eerste periode leek het er niet op dat het makkelijk zou worden voor de dames. Het was namelijk Coevorden die de score opende en deze periode de bovenliggende partij was. De gelijkmaker van Bolsward liet dan ook even op zich wachten maar uiteindelijk was het Fokeline Walburg die wist te scoren. Kort hierop werd er al snel weer gescoord door Coevorden maar Anne-Nynke Kamsma had hierop wel snel antwoord en scoorde de 2-2.

In de tweede periode waren de dames wederom aan elkaar gewaagd maar was het Bolsward die de kansen beter wist te benutten. Het waren Femke Brouwer en Danique Vellinga die wisten te scoren waardoor er een stand van 4-2 op het scorebord stond. Coevorden wist met nog een minuut te spelen de stand iets dragelijker maken maar door een doelpunt  van Julia Gerritsma werd de marge toch weer twee.

In de derde en vierde periode kwam Coevorden er niet meer aan te pas. De dames van Z&PC Bolsward wisten in de derde periode al snel uit te lopen naar een 7-3 voorsprong. Coevorden deed nog wel iets terug maar de derde periode werd afgesloten met een 8-4 voorsprong.

In de vierde periode werd deze voorsprong niet meer weggegeven. Het was echter Coevorden die de 8-5 wist te maken maar door drie goals van onder ander Thesse Dijkstra werd er door de dames toch met ruime cijfers gewonnen.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.