Waterpolo heren, matig uit de startblokken

BOLSWARD- Afgelopen zaterdag begon voor de heren waterpoloërs van Bolsward dan eindelijk weer de competitie.

De eerste thuiswedstrijd was van te voren op papier al een lastige. En dat bleek, want met een eindstand van 4-11 gingen de drie punten naar de heren van PWC uit de Westereen.

In de eerste periode werd het al snel duidelijk dat Bolsward alle zeilen bij moest zetten om een overwinning uit het vuur te slepen. Nog niet geheel scherp verspeelde Bolsward een aantal niet te missen kansen. Zo kwam Richard Ruiter na een mooie actie van Maarten Grunstra alleen voor de keeper te liggen. Het schot wat daarop volgde belande helaas op de lat. In de tegenstoot van PWC die daarop volgde werd wel gescoord. Bolsward bleef echter aanzetten maar had het geluk niet aan hun zijde. Met nog anderhalve minuut op de klok werd hetook nog 0-2.

In de tweede periode kwamen de heren van Bolsward echter goed terug. De tactiek werd aangepast en al snel wist Maarten de aansluitingstreffer te maken. Bolsward bleef ook nu aanvallen en de druk op de verdediging van PWC werd groter. Hans Roskam kwam hierdoor vrij te liggen en wist met een mooi boogbal de bal in de lange hoek te leggen. PWC die er in deze periode niet aan te pas kwam zag ook nog de 3-2 op het scoorde bord komen. Gido de Vries wist op snelheid ruimte te creëren en maakte fraai af. Met nog een minuut te spelen kon PWC eindelijk iets terug doen, waardoor de stand na twee periodes spelen 3-3 was.

Tijdens de derde periode waren beide partijen aan elkaar gewaagd echter was het PWC die het vizier net wat scherper had staan. Halverwege deze periode keken de heren van Bolsward dan ook opnieuw tegen een achterstand aan. Met een stand van 3-6 op het bord wist Wouter Galama, die eerder nog een vijf meter miste, de achterstand wel terug te brengen naar twee goals.

Met nog maar één periode te spelen besloot Bolsward alles of niets te spelen. Echter pakte de tactiek, mede door knullig balverlies, helaas uittot niets. Steeds bleek de keeper van PWC niet te passeren, stond de paal of lat in de weg. Doordat de voorste man van PWC keer op keer vrij werd gelaten werd er maar liefst 5 keer gescoord wat resulteerde in een eindstand van 4-11.

Ook de Dames van Bolsward hadden hun eerste thuiswedstrijd. De tegenstander uit Groningen was vooral in de eerste periode de bovenliggende partij. Na 5 minuten spelen keken de dames tegen een 1-4 achterstand aan. De Bolswarder dames kwamen echter in de tweede periode sterk terug. Met doelpunten van Julia Gerritsma en Femke Brouwer werd de  achterstand omgebogen tot een 5-4 voorsprong. Bolsward bleef het goede spel in de resterende twee periode doorzetten wat resulteerde in een mooie eerste overwinning. Met maar liefst 5 doelpunten van Femke werd het uiteindelijk 12-8.

Wilt u de waterpoloërs een keer aanmoedigen? Dat kan. De eerst volgende thuis wedstrijden zijn op zaterdag 1 oktober. De dames ontvangen om 18:45 uur Drachten, de heren 1 kunnen daarna  hun eerste punten pakken tegen Stadskanaal en als laatste mogen de heren 2 aantreden tegen Sneek.