Wat zegt U tegen Kerst?

Een wervende leus boven een van onze plaatselijke supermarkten : “Een kerst om HALLO tegen te zeggen”. Weet u, dat was nu nog nooit in me opgekomen.

Meestal zeg ik gewoon KERST tegen kerst. Misschien kerstmis, kerstfeest, Kryst, of zoals de oorsprong is CHRISTUS-feest. Maar Hallo, nee dat niet, en dat zal ik ook niet doen. Nu gebeuren er wel vaker vreemde dingen met kerst. Men houdt er rare gedachten op na. Zo herinner ik me dat een jaar of 10 geleden in veel kranten een paginagrote advertentie stond met als opschrift: “Kerst wordt u aangeboden door Intratuin. “

Eindelijk weten wij het dan. En wij in onze naïviteit altijd maar denken dat Kerst ons aangeboden werd door God. Gelukkig dat dit misverstand nu uit de wereld is.
Vraag aan de krantenredactie: Zou het echter misschien toch zo zijn dat u twijfelt aan de juistheid van de bewering van Intratuin? Had het dan niet beter geweest om, ook al gaat het hier om een advertentie, toch eerst wat bronnenonderzoek te verrichten? Want dan komt de in uw blad zo hoog aangeschreven journalistieke zorgvuldigheid niet in het gedrang.

Het kan natuurlijk ook zijn dat ik de advertentie verkeerd begrepen heb. Maar als Intratuin ons Kerst aanbied, betekent dat dan , dat wij alle kosten die wij maken voor dit feest bij hen kunnen declareren? En zo ja op welk adres kunnen wij dan onze rekeningen indienen?

Ds. J. Ariesen, Martinikerk

P.S. Mocht u toch op onderzoek uitgaan, dan kan het misschien geen kwaad om ook eens te kijken naar de beweringen op TV na de journaals van sommige commerciële zenders, die luiden: “Het weer wordt mede mogelijk gemaakt door…. .”

Want ook die bedrijven verdienen onze dank. Immers zonder hen zou het altijd geen weer zijn. We vroegen ons altijd al af hoe het weer tot stand kwam. Het is toch wel een hele rustgevende gedachte dat we ook hiervoor niet hoeven te denken aan een (boven)natuurlijk oorzaak. Gelukkig is ook dit gewoon het werk van ons bedrijfsleven.

Van de Sinterklaas, Valentijns-, Vader- en Moederdag wisten we dit al langer. Wat/ wie volgt? Hier ligt een schone taak, een gat in de markt. Vol verwachting klopt ons hart. Wie zou ons volgende keer PASEN aan bieden?

Ik blijf voorlopig stilletjes nog maar even hopen op God zelf. Mag dat ?
Reageren?: H. ariesen1@hetnet.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.