Wat vindt de mienskip van fietsen in Fryslân?

Hoe vaak fietst u per week? Wat vindt u dat beter kan? En wat is er al goed? De provincie Fryslân werkt dit jaar aan een nieuw fietsbeleid. Om inzicht te krijgen in wat de mienskip vindt van fietsen in de provincie, is de Friese Fietsenquête van start gegaan.

De Friese Fietsenquête bestaat uit vragen over het dagelijks fietsgebruik. Wanneer fietst men wel, wanneer niet en waar zijn er verbeterpunten? En welke ontwerpen van fietspaden worden als prettig ervaren? Op basis van deze gegevens krijgt de provincie inzicht in de beleving onder fietsers. “Wie anders dan de dagelijks gebruikers van de fietsinfrastructuur in Fryslân kunnen beter zeggen wat goed is en wat beter kan?”, aldus gedeputeerde Sander de Rouwe.

Fryslân Fytslân

Fryslân Fytslân is het huidige fietsbeleid en gemaakt in 2005. In die tijd is veel veranderd, denk bijvoorbeeld aan de opkomst van elektrische fietsen. Daarom is Fryslân Fytslân toe aan vernieuwing. Provinciale Staten gaven oktober 2020 het startsein om hiermee te beginnen. Het nieuwe beleid moet toekomstbestendig worden, waarbij de mening van de mienskip een belangrijke factor is. De enquête is hier te vinden: www.fryslan.frl/fietsonderzoek.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.