Wat kun je doen op Texel?  

Weet je nu al dat je tijdens je volgende vakantie in eigen land een vakantiehuisje gaat huren? Je zult dan natuurlijk nog wel moeten bepalen in welke plaats je dit gaat doen, waarbij de keuze echt reuze is in Nederland. Zo kan het bijvoorbeeld geweldig zijn om in Limburg een huisje met jacuzzi te huren, maar vanuit Bolsward is het natuurlijk best ver en lang reizen om op deze bestemming te komen. Je kunt er daarom dan beter voor kiezen om dichter bij huis te blijven. Een Texel huisje huren is dan bijvoorbeeld een goed idee. Vervolgens kun je tijdens je vakantie op het eiland de onderstaande uitjes ondernemen. 

Hotel de Lindeboom 

Hotel de Lindeboom is de beste manier om te verblijven op Texel. Je zit letterlijk midden op het eiland en midden op het mooiste plein van de grootste stad van het eiland. Het hotel is inclusief ontbijt, wat trouwens geweldig is. Je kijkt uit op het plein in hun schilderachtige café. Het hotel heeft onlangs een renovatie ondergaan, dus het is schoon en goed ontworpen. De kamers kijken uit op het plein midden in Den Burg, zodat je onder het genot van een Hollandse lekkernij of drankje naar buiten kunt kijken. Je kunt ook naar Hotel de Lindeboom gaan voor een lekker diner.

Vuurtoren

Vuurtoren Texel is een geweldige plek om wat foto’s te maken. De vuurtoren is een geweldige kans voor wat natuur- en landschapsfotografie. De vuurtoren staat op het meest noordelijke puntje van het eiland Texel en geeft je natuurlijk een prachtig uitzicht over de zee en het eiland. In 1977 is de toren bedekt met een rode coating, dus je kunt hem niet missen als je de reis naar het noordelijke uiteinde van Texel maakt. Sinds 1982 is de vuurtoren een Rijksmonument van Nederland.

Ecomare

In het Nationaal Park Duinen van Texel is een museum gevestigd. De Ecomare is namelijk gevestigd in De Koog. Hier kun je diverse dingen doen. Zo is het mogelijk om Ecomare zowel bruinvissen als zeehonden te voeren. Ook kun je nog naar een tentoonstelling van dingen die op het strand van Texel gevonden zijn gaan. Ecomare is bovendien een geweldige activiteit voor het hele gezin om het onderwaterleven rond de Waddeneilanden te zien en te ervaren. Dit komt doordat Ecomare naast een museum ook nog een opvang voor zeehonden is op dit Waddeneiland, net zoals Pieterburen dus eigenlijk.

Duinen

Pak je fiets als je die mee hebt genomen op vakantie en ga op pad. Als je eenmaal bij de duinen bent, zie je geweldige kustlijn en fietsmogelijkheden. Het is een geweldige manier om de landschappen van dit prachtige Waddeneiland te zien terwijl je ook aan lichaamsbeweging doet. De duinen zijn eigenlijk een nationaal park genaamd Nationaal Park Duinen van Texel. De eenvoud van de duinen zorgt voor een uniek perspectief waarvan je niet zou denken dat het in Nederland bestaat, het zal bijna voelen alsof je op vakantie bent in Schotland terwijl je gewoon in eigen land fietst.

Flora

Je kunt het Scheepswrak- en Juttermuseum Flora bezoeken door onderweg van Den Burg naar De Koog te stoppen. Als je niet veel van strandjutten weet, mag je dit museum niet overslaan tijdens je bezoek aan Texel. Je zult echt waarderen wat strandjutten betekent nadat je dit museum hebt bezocht en meer te weten bent gekomen over deze specialiteit van veel inwoners van Texel. Het Scheepswrak- en Juttersmuseum Flora is bovendien een surrealistische mix van grappige en tragische overblijfselen van scheepswrakken en verliezen op zee, waar je zeker van zult genieten als je dit museum bezoekt.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.