Wat is CNC? En wat zijn de voordelen voor het outsourcen van CNC-bewerking diensten?

Wat is CNC?

CNC-bewerking (Computer Numerical Control) is een subtractieve fabricagetechnologie: onderdelen worden gemaakt door materiaal te verwijderen uit een massief blok (de blanco of het werkstuk genoemd) met behulp van een verscheidenheid aan snijgereedschappen.

Dit is een fundamenteel andere manier van produceren in vergelijking met additieve (3D printen) of formatieve (spuitgieten) technologieën. De mechanismen voor materiaal verwijdering hebben aanzienlijke gevolgen voor de voordelen, beperkingen en ontwerpbeperkingen van CNC. Hieronder meer hierover.

Digitale productietechnologie voor bedrijven

CNC frezen is een digitale productietechnologie: het produceert onderdelen met een hoge nauwkeurigheid met uitstekende fysieke eigenschappen rechtstreeks vanuit een CAD-bestand. Door de hoge mate van automatisering is CNC prijsconcurrerend voor zowel eenmalige maatwerk onderdelen als middelgrote producties.

Vrijwel elk materiaal kan CNC-gefreesd worden. De meest voorkomende voorbeelden zijn metalen (aluminium en staal legeringen, messing enz.) En kunststoffen (ABS, Delrin, Nylon enz.). Ook schuim, composieten en hout kunnen worden bewerkt.

Het basis CNC-proces kan worden onderverdeeld in 3 stappen. De ingenieur ontwerpt eerst het CAD-model van het onderdeel. De machinist zet het CAD-bestand vervolgens om in een CNC-programma (G-code) en stelt de machine in. Ten slotte voert het CNC-systeem alle bewerkingen uit met weinig toezicht, verwijdert materiaal en maakt het onderdeel.

Krachtige automatisering die CNC outsourcing eenvoudig maakt

Wat zijn de voordelen van het outsourcen van CNC frees diensten? 3D Hubs heeft ze voor jouw op een rij gezet:

  • Direct een online offerte ontvangen op de website
  • Upload uw CAD-bestand online om binnen enkele seconden een gegarandeerde offerte te ontvangen en bewaar uw offerte om de prijs vast te leggen.
  • Geautomatiseerde DfM-feedback op maat
  • U kunt automatische feedback over de maakbaarheid van uw onderdelen krijgen binnen de interface, waardoor het sneller en gemakkelijker wordt om uw ontwerp te herhalen.
  • Online orderbeheer en een eigen accountmanager
  • Beheer bestellingen eenvoudig online, volg leveringen en deel belangrijke details met anderen in uw team. Alles-in-1 systeem!

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.