Wat brengt 2016 jou?

Het begin van een nieuw jaar. Wat zal 2016 ons brengen? Meerdere gebeurtenissen staan vast en zijn dus al bekend. Vakanties, feesten, misschien een bruiloft of de geboorte van een kind. Allemaal momenten om naar uit te zien. Ja, ook dit jaar staat ons van alles te wachten waar we van mogen genieten. Belevenissen die het leven de moeite waard maken en waar we dankbaar voor mogen zijn.

Het is belangrijk van het leven te genieten en eruit te halen wat erin zit. Carpe diem, pluk de dag, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Wanneer je zonder grote zorgen leeft en het je voor de wind gaat, is dit niet zo moeilijk. Maar de garantie op een voorspoedig jaar hebben we niet. Immers, zo zeker we zijn van de blijde gebeurtenissen die ons in 2016 te wachten staan, zo zeker is het ook dat er verdrietige dingen gaan gebeuren. Vaak komen deze onverwachts op ons pad. We kunnen ze niet plannen en ze overvallen ons. Ineens kan ons hele leven dan op de kop staan. En dan? Als vanzelfsprekendheden zoals gezondheid, vrienden, familie, een baan etc. in één keer niet meer zo vanzelfsprekend blijken te zijn? Als het lachen ons vergaat, kunnen we het leven dan nog vieren? Menselijk gezien is dit heel lastig en soms misschien wel onmogelijk.

In de Bijbel staat: “Leven naar uw richtlijnen geeft mij blijdschap, meer blijdschap dan rijkdom en overvloed.” Dit schreef koning David in Psalm 119. Als er iemand was die wist wat het was om veel te bezitten, dan was hij het wel. Hij was rijk en had veel familie en vrienden. Maar ook was het deze koning David die wist wat het was om dit te verliezen. Toch, ook in zijn verdriet, bezat hij een blijvende innerlijke blijdschap. Waarom? Omdat hij in plaats van te vertrouwen op de zekerheden die betrekkelijk zijn, vertrouwde op zijn God.

Een gezegend 2016!

Gijsbertus Feenstra
Christelijke gemeente “Het Keerpunt”
Wilt u reageren: gendfeenstra@home.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.