Warme kerstweek op Sint Maartenschool

De afgelopen week stond het op Sint Maarten bol van de kerstactiviteiten. Prachtige, gezellige en vooral warme gebeurtenissen voor kinderen, ouders, leerkrachten en vrienden van Sint Maarten.

Natuurlijk was daar allereerst elke ochtend het kerstcafé waar ouders onder het genot van koffie of thee bij de prachtig ingerichte kerststal in de schoolzaal gezellig bij elkaar konden zitten om een praatje te maken of gewoon even te genieten van de sfeer en de muziek.

Dinsdag luisterde het schoolkoor van Sint Maarten onder leiding van de vakdocent Margreet Enequist de kerstmarkt van Bloemkamp op met hun prachtige kerstliederen. Een waardevolle bijdrage voor de bewoners.

De musical ‘Het meisje met de zwavelstokjes, gespeeld door groep 8A beleefde woensdagavond haar première. Ouders, familie en vrienden van Sint Maarten waren ’s avonds welkom in de schoolzaal om deze musical te aanschouwen. Het prachtige en ontroerende verhaal van dat eenzame meisje die in de kou buiten en de kilheid van de mensen om zich heen haar weg moest vinden.

Op vrijdag konden de andere kinderen van de school deze musical beleven in hun eigen kerstviering.

Donderdag was de viering in de Sint Franciscuskerk, die we ‘de mooiste kerstviering ooit’ noemen vanwege de warmte en het ontroerende tafereel. De kinderen van de groepen 1 en 2 leren ons in deze viering dat kerstmis in al zijn eenvoud met recht een warm feest kan zijn.

De kinderen van de groepen 5-8 waren in de Gasthuiskerk uitgenodigd om getuige te zijn van ‘Het traditionele verhaal in een modern jasje’. Het bekende verhaal omlijst met hedendaagse muziek wat voor een prachtige sfeer zorgde.

’s Avonds was het kerstbuffet in alle groepen. De kinderen waren op hun kerstbest gekleed naar school gekomen waar ze samen genoten van het door hun ouders verzorgde kerstbuffet. De ouders genoten intussen buiten bij de vuurkorven en kerstmuziek van de warme chocolademelk en de glühwein die hen door de oudervereniging werd aangereikt.

Toen op vrijdagochtend de laatste voorstelling van ‘Het meisje met de zwavelstokjes’ gespeeld was, werd de warme kerstweek afgesloten en de prachtige kerststal ingericht in een lokaal aan het Stadsstreng zodat deze de gehele kerstvakantie te zien.

 

Meer foto’s

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.