Warm weer, blijf goed drinken

Het kon maandag wel eens een behoorlijk warme editie worden van de Fietselfstedentocht en het advies van het Elfstedenbestuur is dan ook, blijf goed drinken.

De weersvoorspellingen voor de laatste uren van Pinkstermaandag zien er niet gunstig uit.Na een warme zomerse dag worden er vanuit het zuidwesten zware onweersbuien met kans op hagel en (zware) windstoten verwacht. Op dat moment zijn er nog duizenden fietsers onderweg. In het calamiteitenplan houdt het bestuur rekening met dit soort situaties en in geval van extreem weer kunnen bussen ingezet worden.

Of er sprake zal zijn van het stilleggen of het afgelasten van de tocht, is afhankelijk van de situatie en de voorspellingen. Het is namelijk nog niet bekend hoe laat en waar de buien zullen ontstaan. Maar de verwachting is dat de vanaf 18.00 uur kunnen ontstaan. 

Houd buienradar in de gaten.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.