Warm onthaal voor Canadezen en verzetstrijdster (foto's en video)

Vijf Canadese veteranen en een Friese verzetsstrijdster werden dinsdagmorgen warm onthaald in Bolsward.

In een colonne van historische oorlogsvoertuigen werden de helden via de Eekwerdlaan de stad ingereden. Vooral in het centrum was er veel publiek die de veteranen en de voertuigen kwamen bekijken.

In de Wijnberg kregen de veteranen koffie aangeboden en sprak wethouder Offinga de bevrijders toe. Namens de ondernemers en oranjecomité kregen de bijzonder bezoekers een fles Sonnema aangeboden.

De hoogbejaarden waren onder de indruk van het onthaal in Bolsward. Onder de Canadezen was ook een veteraan die daadwerkelijk in Bolsward was tijdens de bevrijdingsdagen. Hij verbleef toen twee maanden in Bolsward bij de familie Sluiter in de Van Munnickhuizenstraat. Hij wist zich onder andere nog het stadhuis en de Wijnberg te herinneren.

Na een uurtje vertrok het konvooi weer verder door de zuidwesthoek van Friesland.


Foto’s Petra Kroon

Foto’s Tonnie Siemonsma

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.