Wapenarsenaal in Bolswarder woning

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in een woning aan het Hendrick Nanneshof twee inwoners van Bolsward van 21 en 31 jaar aangehouden. Daarnaast werden door de agenten diverse wapens in beslag genomen.

In de woning was een feestje aan de gang en één van de bezoekers liep volgens getuigen met een vuurwapen te zwaaien op straat. Reden dat de politie direct via 1-1-2 werd gewaarschuwd.

Meerdere agenten gingen naar de betreffende straat. Daar werd de 31-jarige Bolswarder als eerste aangehouden. Hij belemmerde het werk van de agenten en daarnaast moest de man nog een celstraf uitzitten van twee dagen.

Vervolgens werd zijn 21-jarige stadsgenoot aangehouden op verdenking van bedreiging. Volgens getuigen was hij diegene die met een wapen had staan zwaaien. In de woning zagen agenten een kist staan met daarin samoeraizwaarden, klewangs, een slaghout en een kruisboog met bijbehorende pijlen. Al deze wapens werden in beslag genomen. Elders werd in de woning nog een replica van een vuurwapen aangetroffen. Het bleek te gaan om een aansteker. Ook dit nepwapen werd in beslag genomen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Eerder dit weekend hield de politie in Hurdegaryp en Heerenveen ook al mensen aan voor overtreding van de Wet wapens en munitie.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.