Wandelgroep voor mensen met dementie in Koudum

In samenwerking met Stichting Sociaal Collectief, Sport Fryslân en Alzheimer Nederland afdeling Friesland, wordt in Koudum een wandelgroep gestart voor mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorger.

Regelmatig bewegen heeft een positieve uitwerking op de gezondheid, is goed voor de hersenen en is leuk om te doen. Sámen bewegen, in groepsverband, beïnvloedt de stemming van mensen positief. Het gaat niet alleen om het bewegen, maar ook om de gezelligheid. Daarnaast komen deelnemers in contact met lotgenoten en kunnen zij ervaringen delen.

De wandel- beweeggroep wordt begeleidt door geschoolde vrijwilligers en een buurtsportcoach van Sport Fryslân. Bij slecht weer wordt een binnenactiviteit aangeboden, zodat de activiteit altijd door kan gaan. Na afloop is er de mogelijkheid om samen een kop koffie te drinken en met elkaar na te praten.

De wandelingen zijn op dinsdagochtend, iedere 2e en 4e dinsdag van de maand.

Een startdatum van de wandel-beweeggroep is op dit moment nog niet bekend. Je kunt je wel alvast aanmelden. Wandel je graag en lijkt het je leuk om hierbij mensen met dementie te begeleiden? Meld je dan aan als vrijwilliger. Aanmelden of meer informatie via Gerda Muller: g.muller@sociaalcollectiefswf.nl of 06 2571 7156.

Bron: gemeente Sud-West Fryslân

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.