Wanbetaler op de vlucht door Bolsward

Bolsward – Tijdens surveillance door collega’s woensdagmorgen, rond 08.50 uur, werd een Ford Transit rijdend aangetroffen over de Eekwerdlaan in de richting van de Ugolaan.

Ter controle op de naleving van de bepalingen van de Wegenverkeerswetgeving gaven de collega’s de bestuurder van dit voertuig een stopteken, teneinde de bestuurder te controleren.
Het bleek dat betrokkene diverse malen voorkwam in de systemen ter zake fiscale wanbetaler en openstaande onherroepelijke vonnissen.

Tevens bleek het voertuig niet verzekerd en niet APK gekeurd.
Aan betrokkene werd duidelijk gemaakt dat er beslag was gelegd op het voertuig door de belastingdienst en dat hij dus niet verder mocht rijden. Betrokkene gaf aan ons aan niet mee te werken en geen afstand te doen van zijn voertuig.

Plotseling rende betrokkene naar de bestuurderszijde van zijn voertuig en hij sloot zichzelf hierin op. Meteen hierna plaatsten de collega’s hun dienstvoertuig voor het betrokken voertuig.
Via het trottoir wist verdachte toch te ontkomen en hij reed weg door Bolsward. Hij negeerde stoptekens, rood licht en voorrangssituaties. Op de kruising Marnezijl leidde dit tot een bijna ongeval. Wonder boven wonder vond er geen aanrijding plaats.

Richting Schraard werd verdachte achtervolgd door aantal collega’s in dienstvoertuigen. Voor het dorp werd de weg verkleind door collega’s met dienstvoertuigen maar verdachte wist deze te ontwijken. Een collega moest wegspringen om niet aangereden te worden. Zij deed later aan het bureau aangifte van een haar overkomen misdrijf.

Kort hierna werd het betrokken voertuig stilgezet en is de 44 jarige verdachte uit een dorp in de buurt van Bolsward aangehouden en ingesloten. Het betrokken voertuig werd in beslag genomen en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Van alle gepleegde strafbare feiten zal proces-verbaal worden opgemaakt tegen de verdachte.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.