Waargebeurd drama Lion in Filmhuis Bolsward

Lionis een waargebeurd drama over een jongen uit Calcutta die geadopteerd werd door een Australisch echtpaar en na vijfentwintig jaar zijn Indiase familie zoekt.

Als vijfjarig jongetje komt Saroo Brierly per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert – ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Vijfentwintig jaar later gaat Saroo, door een samenloop van omstandigheden, op zoek naar de plek waar hij ooit zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen.

Lion ontving zes Oscarnominaties waaronder die voor Beste Film, Beste Mannelijke Bijrol (Dev Patel) en Beste Vrouwelijke Bijrol (Nicole Kidman).
Do. 30 nov. 20.00 uur (zaal open 19.30)
Locatie: Ons Gebouw, Broereplein 7/8, 8701 JC  Bolsward

Entree: € 6,-
Genre :     Drama
Regie  :     Garth Davis
Cast    :     Dev Patel, Rooney Mara, Nicole Kidman
Lengte:     118 minuten
Land   :     Australië, Groot-Brittannië, Verenigde Staten
Taal    :     Engels

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.