Waar moet je op letten bij het kopen van een matrasbeschermer? 

De aankoop van een matras in Bolsward  kan een aanzienlijke uitgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je investering zo lang mogelijk meegaat, raden wij mensen aan om ze te beschermen door een matrasbeschermer aan te schaffen met behulp van de informatie van de expert Wooninformatie.nl. Matrasbeschermers zijn belangrijk omdat ze helpen de garantie op je matras zo lang mogelijk geldig te houden. Mensen zullen die garantie willen als er iets met hun matras gebeurt en ze het moeten vervangen of terugbetaald krijgen. Ze kunnen ook je slaapervaring verbeteren door extra comfort en ademend vermogen te bieden. Ben je overtuigd en wil je zo’n matrasbeschermer kopen? We hebben een lijst samengesteld van waar je rekening mee moet houden!

Grootte en reiniging

Beschermers zijn er in alle maten – er zijn zelfs beschermers voor wiegmatrassen en minnie kinderbed matrassen. Zorg ervoor dat je de matrasbeschermer koopt die om je matras past, anders zul je zeker spijt krijgen van je aankoop. Als je verwacht dat je je matrasbeschermer vaak moet reinigen, kun je overwegen er een aan te schaffen die in de wasmachine gewassen kan worden en geschikt is voor de droger. Houd er rekening mee dat het drogen van een matrasbeschermer op een te hoge temperatuur het waterdichte membraan van de beschermer kan beschadigen. Het is belangrijk de specifieke onderhoudsinstructies van de beschermer op te volgen.

Materiaal

Beschermers zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende materialen. Ze kunnen ook bestaan uit een mengsel van meer dan één materiaal. Enkele materialen zijn:

  • Katoen,
  • Polyester,
  • Dons,
  • Vinyl,
  • Polyurethaan.

Vinyl en polyurethaan materialen zijn waterdicht en worden vaak gebruikt in waterdichte matrasbeschermers. Er is enige discussie geweest over het veilig gebruik van producten die vinyl bevatten (en giftige gassen die daarbij vrijkomen). Veel merken kiezen er daarom voor om waterdichte matrasbeschermers te maken die geen vinyl bevatten. Polyurethaan is daarom zeker een goed materiaal als je op zoek bent naar een beschermer voor je matras.

Budget

In het algemeen geldt dat hoe meer technologie, functionaliteit en service de beschermer biedt, hoe duurder hij wordt. Er zijn echter alsnog genoeg eenvoudige matrasbeschermers op de markt, voor sommige modellen hoef je zelfs niet eens 50 euro neer te leggen. Er zijn daarnaast ook een aantal zeer gespecialiseerde beschermers, zoals de Slumber Cloud Dry Line-beschermer met ingebouwde technologie om de lichaamstemperatuur ’s nachts te stabiliseren. Zo’n matrasbeschermer heeft een hoger prijskaartje, het is dus maar de vraag of je dat extra geld wilt betalen.

Soorten

Niet alle matrasbeschermers zien er hetzelfde uit. Er zijn de volgende algemene types:
Encasement (of met rits): De beschermer bedekt 100% van je matras van boven tot onder. De beschermer wordt vaak afgesloten met een rits.

  • Hoeslaken: Een populaire soort beschermer, deze past op je matras op dezelfde manier als een hoeslaken (ingestopt onder je matras met zakhoeken.
  • Elastische band: Deze beschermer ligt op de bovenkant van je matras terwijl elastische banden rond de vier hoeken wikkelen. Hierdoor wordt de beschermer aan de matras verankerd.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.