Waar en wanneer kunt u de Binckbanktour voorbij zien komen?

Vanmiddag start de eerste etappe van de Binckbanktour en is de finish in Bolsward maar voordat de finish is gepasseerd komen de coureurs eerst nog drie keer door Bolsward.

De start is 12.20 uur in Heerenveen, vanuit hier zal het peloton na een plaatselijke omloop via Joure naar Sloten, Oudemirdum en Stavoren fietsen. Via Hindeloopen, Workum gaat men terug naar Bolsward maar dat doen ze door bij Parrega af te slaan richting Makkum. Via Makkum gaat het via de Weersterweg naar de Oude Rijksweg waar ook de finish ligt. De eerste passage zal rond na 116 km rond 15.05 uur liggen op de Oude Rijksweg.

De koers gaat dan verder door Bolsward. Via de Ugolaan en de Koopman Heeresweg gaat men verder via de Wibrandaweg richting Witmarsum De eerste doorkomst daar is dan rond 15.25 uur. Hier is dan de Primus Checkpointsprint.

Rond 15.30 en 16.00 uur volgens dan de tweede en derde omloop. De finish verwacht men rond 16.25 uur.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.