Vrouwen SC Bolsward/RES pakken punt door strijdlust

Het was een lastige wedstrijd voor de voetballende vrouwen uit Bolsward. Naast het moeilijk bespeelbare veld stond er ook een sterke tegenstander op het programma. Een zware opgave dus voor de vrouwen van trainer Elle Freijssen.

Blauw Wit’34 zette vanaf minuut 1 flink druk, het was duidelijk dat zij niet met lege handen naar huis wouden gaan. De Bolswarder verdediging reageerde hier adequaat op waardoor Bolsward de overhand nam. Dit resulteerde ook in de 1-0 in het voordeel van Bolsward. Linda Veenstra krulde fantastisch de bal in het doel van de tegenstander!! Blauw-Wit’34 was wakker geschud en begon beter te spelen. Fysiek waren de Leeuwarders sterker waardoor er veel duels verloren gingen. Dit leverde de Leeuwarders veel kansen op waardoor het in no time 1-1 stond. Kort daarna kregen de blauw witten een vrije trap bij de rand van het 16m gebied, keepster Ilse de Jong was kansloos en het stond 1-2. Er stond een verbijsterd Bolsward op het veld, die het duidelijk niet meer snapte. Ook dit strafte Blauw Wit meteen af, met als gevolg een ruststand van 1-3.

In de rust konden de Bolswarders even tot bezinning komen, want dit hoefden de vrouwen absoluut niet te verliezen. Met een andere formatie begon Bolsward sterker aan de tweede helft. Er werd strijd geleverd en iedereen voetbalde voor elkaar! De eerste kansen in de tweede helft waren dan ook voor Bolsward. Monique Zijsling maakte de aansluitingstreffer, ze kon hem vrij inschieten. Ondertussen bracht Elle Freijssen fris bloed in het veld, Marissa de Jong en Linda Veenstra moesten plaats maken voor Nathalie Huizinga en Mounia Bouasrar. De twee laatstgenoemden hadden er erg veel zin in, ze leverden veel strijd en wonnen ook de belangrijke duels op het middenveld. Dit had de rest nodig om er nog in te geloven! Ondanks dat Blauw Wit nog een aantal keren gevaarlijk voor ons doel kwam kwamen ze (gelukkig) niet aan scoren toe, mede mogelijk door het goede keeperswerk van Ilse de Jong. Kort daarna werd Wilma Postma de hoek ingestuurd en kon hem op maat voorgeven voor spits Ilse Quarre, deze tikte de bal er ook in.

De spanning was terug in de slotfase, maar Bolsward kon de wedstrijd controleren. Ilse Quarre had in de laatste minuten nog een grote kans maar helaas stond de paal in de weg.
De dames uit Bolsward waren tevreden met een punt. Ondanks de rommeligheid waren de vrouwen trots op de strijd die ze met z’n allen geleverd hadden.