Vrouw slachtoffer van oplichtingstruc

Vrijdag heeft een 69 jarige inwoonster uit de gemeente Súdwest-Fryslân aangifte gedaan van oplichting door phishing.

De vrouw had gereageerd op een mail waarvan zij overtuigd was dat deze van haar bank was. In deze mail werd aangegeven dat de random reader niet meer gebruikt kon worden en dat zij nieuwe diende te bestellen. Via een link kwam de vrouw op een site waarbij haar pincode werd gevraagd die zij ook doorgaf. Ook stuurde ze haar “oude” verlopen bankpas naar een adres in Amsterdam.

Enkele dagen later kreeg zij van haar bank te horen dat er van haar bankrekening in korte tijd voor ongeveer 30.000 euro gepind was in de regio Amsterdam.

Ondanks de vele waarschuwingen over phishing liet de vrouw zich overtuigen door de echt uitziende mail van haar bank. Een onderzoek wordt ingesteld maar het achterhalen van het “door oplichting verkregen” geld zal vermoedelijk ijdele hoop zijn.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.