Vroege diensten voor watergeven in Súdwest-Fryslân

De medewerkers van de buitendienst van de gemeente Súdwest-Fryslân beginnen hun werkdagen vanaf nu extra vroeg om het groen en de sportvelden te beregenen. Sinds vorige week geldt in heel Fryslân een beregeningsverbod tussen 8 en 22 uur. Water verdampt overdag namelijk veel harder dan in de uren dat de zon niet schijnt.

Daarom starten de buitendienstmedewerkers van Súdwest-Fryslân al om 5.00 uur met het watergevenaan jonge bomen, struiken en vaste planten en het beregenen van sportvelden. Dat doen ze met water uit sloten en grachten.

Desnoods ’s nachts door

Waar het kan werken de buitendienstmedewerkers zelfs ’s nachts door. Dit geldt voor sportvelden die verder van de woningen afliggen. De gemeente probeert de geluidsoverlast van het pompen van het water zo klein mogelijk te houden.

Schade beperken

“Wy wolle skea oan it jonge grien sa folle mooglik te foarkomme en derfoar soargje dat de sportfjilden der it kommend spylseizoen wer goed by lizze”, zegt wethouder Mark de Man. Helaas lukt het niet al het groen in leven te houden. Het verzorgen van het eenjarig perkgoed (tijdelijke groen) in het Julianapark in Bolsward en het Wilhelminapark in Sneek neemt te veel tijd en zal niet meer worden beregend. Dit najaar plant de gemeente weer winterviolen in deze perken.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.