Vrijwilligersinitiatieven Súdwest-Fryslân in het zonnetje

Drie vrijwilligersinitiatieven in Súdwest-Fryslân maken kans op de landelijke vrijwilligersprijs van het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport (VWS). Ook nomineerde de gemeente één vrijwilliger voor de persoonlijke prijs: Sjaak Bos uit Hichtum.

De heer Bos beheert samen met Jelle Hannema het dorpshuis in Hichtum. Hij is betrokken bij “alle plannenmakerij die daarbij komt kijken”, schrijft Dorpsbelang Hichtum, die hem voor de prijs voordroeg. Daarnaast doet de heer Bos nog een groot aantal andere dingen in en voor het dorp.

De vrijwilligersinitiatieven die meedingen naar de landelijke VWS-prijzen zijn kinderkunst in Woudsend, zwembad en sporthal De Nije Rolpeal in Workum en de natuur- en ontmoetingstuin in de Sneker wijk Noorderhoek. De initiatieven zijn gekozen door een jury met vertegenwoordigers van wijk- en dorpsbelangen, zelf ook allemaal vrijwilligers.

De genomineerden werden woensdag in het zonnetje gezet door wethouder Gea Akkerman, die drie cheques (van elk 250 euro), VVV-bonnen en bloemen uitdeelde. “Vrijwilligerswerk is voor de gemeenschap van onbetaalbare waarde. Als gemeente kunnen we dit niet genoeg benadrukken”, zei Akkerman. “Zie de cheque als blijk van waardering voor jullie inzet, enthousiasme en doorzettingsvermogen.”

Stem ook mee!

De uitreiking van de landelijke ‘Meer dan handen Vrijwilligersprijzen’ is op 2 februari 2018. Ook is er een publieksprijs. Daarvoor geldt dat iedereen kan stemmen op een vrijwilliger en een initiatief. Elke stem telt. Dit kan tot en met 30 januari 2018 via www.vrijwilligersprijzen.nl.

Fotobijschrift:

Wethouder Gea Akkerman (tweede van rechts) te midden van de genomineerden, met vanaf links Bertus Kamp (natuurtuin Noorderhoek, Sneek), Karina van Lent en Yolanda van Dongen (beiden van kinderkunst Woudsend), Sjaak Bos (Hichtum) en Nel Veldman (natuurtuin). Niet op de foto: de vrijwilligers van stichting De Nije Rolpeal in Workum.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.