Vrijwillig Klokluider in 2 minuut

Een groep van 15 frijwilligers luidt op zaterdag 21 januari van 13.00 – 13.30 uur de klokken van de Blauwhuister Sint Vituskerk. Zo luiden zij samen letterlijk de actie Kerkbalans in.

Na een oproep in het kerkblad en op facebook meldden 15 frijwillige dames, heren en jongeren zich spontaan aan, om zaterdag ‘yn de touwen te hingjen’.

De drie klokken – Vitus, Modestus en Cresentia – worden handmatig met dikke touwen geluid.

Vrijwillig koster Sicco Rypma: “Moai gelykmatich de klokken liede is in slach, we begjinne sneon mei in koarte ynstruksje, dêrnei meie de dielnimmers elk 2 minuten lang harren bêst dwaan”.

In heel Nederland

Ruim honderd kerken starten zaterdag hun actie Kerkbalans met een inluidmoment.

Zo klinken door heel Nederland tegelijk de kerkklokken om samen stil te staan bij de positie van de kerk in de maatschappij.

Dankzij Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en kunnen zij hun maatschappelijke functie blijven vervullen.

De actie Kerkbalans loopt van 21 januari tot 5 februari 2017.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.