Vrije inloop boosterprik op alle Friese vaccinatielocaties

In heel Fryslân is het met ingang van vandaag, woensdag 12 januari 12.00 uur mogelijk om een extra prik (boostervaccinatie) te halen zonder van tevoren een afspraak te maken. Eerder gold deze zogeheten vrije inloop voor de extra prik alleen nog voor de XXL-locatie WTC te Leeuwarden en de vaccinatielocatie in Drachten. 

Voorwaarde voor het halen van de boostervaccinatie is wel dat de laatste coronavaccinatie minimaal drie maanden geleden was of dat men minimaal drie maanden geleden genezen is van een coronabesmetting. De vrije inloop geldt alleen voor 18 jaar en ouder.

Capaciteit goed benutten 

GGD Fryslân heeft ingezet op zoveel mogelijk vaccinatiecapaciteit om half januari alle Friese inwoners van 18 jaar en ouder van een boosterprik te kunnen voorzien. Omdat de capaciteit niet volledig wordt benut, is de mogelijkheid voor vrije inloop ontstaan.

Een afspraak maken is overigens nog steeds mogelijk, maar wil je liever zonder afspraak, dan ben je vanaf woensdagmiddag 12 januari welkom in alle Friese GGD-locaties: Dokkum, Sneek, Heerenveen, Drachten en Leeuwarden.

De adressen en openingstijden verschillen per locatie en staan op de website van GGD Fryslân: Vaccinatielocaties (ggdfryslan.nl). Vrije inloop is mogelijk tot een uur voor sluitingstijd. Het kan zijn dat mensen te maken krijgen met enige wachttijd.

Afspraak afzeggen niet nodig 

De vrije inloop is voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder en geldt voor de extra prik (boostervaccinatie), maar ook voor een eerste of een tweede prik. Wie al een afspraak heeft staan kan daar gebruik van maken op de afgesproken locatie. Wie toch liever gebruik wil maken van de vrije inloop, hoeft de oude afspraak niet om te boeken of af te zeggen. De oude afspraak wordt namelijk ter plekke uit het systeem gehaald.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.