Vrijdag-recept: sportieve meloensalade met kip

We zitten midden in de sportzomer en dan kunnen we qua recept kiezen voor een makkelijke ‘zitten op de bank en tv kijken’-maaltijd, maar we kunnen je ook inspireren met een gezonde maaltijd die je zélf goed zou kunne gebruiken als je aan sport doet. Want al dat sporten zou je toch moeten inspireren om zelf ook een rondje te fietsen, te rennen, te roeien, te voetballen, te tennissen en ga zo maar door.  Ja toch!

Het zal je niet verbazen dat bij een maaltijd vóor het sporten een portie kip wordt opgetrommeld. Omdat het hartje zomer is doen we daar lekkere meloen bij en tadaa! Een heerlijke gezonde, energierijke maaltijd. Kies wel even voor een goede kip en je begrijpt wel wat daarmee bedoeld wordt.

Bijkomend voordeel: het is in vijf minuten klaar.

Dit heb je nodig voor twee porties:

-halve galia meloen

-100 gram gekookte kipfilet

-75 gram rucola sla

-50 gram walnoten

-2 eetlepels limoensap

-4 eetlepels olijfolie

 

Snijd de meloen zoals je gewend bent, maar nu niet in schijven, maar in blokjes. Snijd ook de kipfilet in stukjes.

Meng de meloen met de rucola, de kip en de walnoten.

Verdeel het over twee schaaltjes en besprenkel het met limoensap en olijfolie en eventueel wat peper.

 

 

Tip

Je kunt de salade uitbreiden zo je wilt. Met tomaatjes, blokjes avocado, fêta, verschillende groenten en ga zo maar door.

 

Waarom deze maaltijd voor het sporten zo goed is? Het is licht verteerbaar en biedt de nodige koolhydraten (meloen). Na het sporten kies je voor eiwitrijke producten en koolhydraten die je spieren doen herstellen en opbouwen.

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.