Vrijdag-recept: pompoensoep

Pompoensoep is enorm populair, en dat is onder andere te danken aan het feit dat de soep makkelijk te maken is en dat je er je eigen creativiteit op los kunt laten. Bovendien bevat de soep veel vitaminen zoals vitamine A en C en nu het najaar in aantocht is, kunnen we dat prima gebruiken.

Wist je dit?

Afkomstig uit Amerika heeft de pompoen inmiddels ook Europa veroverd. Wist je dat de pompoen familie is van de komkommer en de courgette? Het wordt bovendien als fruit beschouwd. Best vreemd dat je dus een soep maakt van een fruitsoort, pompoenen zijn als een soort enorme grote bessen. Je kunt overigens niet iedere pompoen eten. De pompoenen waar pitten inzitten, zijn eetbaar. De rest is er voor de sier.

Met verse koriander

Als basisrecept kies je voor een flespompoen of de bekende ronde oranje pompoen. Neem een gelijke hoeveelheid wortelen en zorg dat je ui, knoflook, sinaasappel, laurierblaadjes, groentebouillon, verse koriander en bakolie hebt.

Bak de gesneden ui en knoflook in de olie en voeg daar de in stukken gesneden pompoen en wortel aan toe, samen met de laurier en wat uitgeperst sinaasappelsap. Je kunt er ook wat kokosroom aan toevoegen als je daarvan houdt. Als na ongeveer een kwartiertje de groenten zacht zijn, kun je alles pureren met een staafmixer. Schenk de soep in mooie diepe kommen en doe er wat korianderblaadjes bovenop. Ook kun je er nog wat (kokos)room bijschenken. Eenvoudig, gezond en lekker.

Tip

De pompoen is enorm veelzijdig. Maak ook eens puree van pompoen of wat te denken van het roosteren van schijven pompoen. Je kunt het vruchtvlees ook gebruiken in cakejes (voeg geraspte pompoen aan het cakebeslag toe).

 

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.