Vrijdag-recept: de lekkerste romige aardappelsalade

Deze week een gemakkelijk recept dat je van tevoren al klaar kunt maken en in de koelkast kan bewaren. Een bord-op-schoot-recept!

Voor een zomerrecept moet je nooit lang in de keuken staan. Je wilt immers lekker buiten zijn. En dan is het ook nog eens een echte sportzomer die vraagt om gemakkelijke maaltijden. Je kent het wel: bord op schoot en meeleven met voetbal- en tennistoernooien, wielerkoersen en olympische wedstrijden.

Maak het een dag eerder klaar

Daarom deze week een makkelijk recept, maar wel een heel erg lekkere die iedereen kan waarderen en die eigenlijk altijd kan: een romige aardappelsalade! Is dat dan wel genoeg, zal je denken. Zeker wel. Je eet er een heerlijk vers stokbroodje en soepje bij of steekt de BBQ aan. Je kunt het met alle mogelijke gerechten combineren of gewoon als hapje tussendoor eten. En je kunt de salade al een dag van tevoren klaarmaken als je dat beter past. Handig!

De ingrediënten

Kies voor een pond vastkokende aardappels, zout, twee eieren, een half sjalotje, een stengel bleekselderij, een aantal augurken, tien gram verse dille en tien gram verse platte peterselie, twee eetlepels mayonaise, een eetlepel zure room, twee eetlepels grove mosterd, een theelepel poedersuiker, zwarte peper, appel- of ciderazijn, paprikapoeder.

Het recept

Kook de aardappels in de schil en laat ze na het afgieten even uitstomen met de deksel op de pan. Als ze afgekoeld zijn, kun je ze gemakkelijk pellen. Kook de eieren hard, snipper de sjalotten en snijd de bleekselderij en augurken in kleine blokjes. Hak of snijd ook de kruiden goed fijn.

Roer mayonaise, zure room, mosterd en poedersuiker goed door elkaar tot een gladde dressing. Breng het op smaak met zout en peper.

Snijd nu ook de gepelde aardappels en eieren in kleine blokjes. Meng de aardappels met een scheut azijn en roer het goed om voordat je de eieren, sjalotten, bleekselderij, augurken, kruiden en dressing toevoegt. Meng het goed door. Je kunt in dit stadium even proeven en eventueel nog wat kruiden toevoegen. Of eventueel nog wat mosterd, mayo of zure room. Het is maar hoe romig je de salade wenst.

Schep het in een mooie schaal, strooi er wat paprikapoeder over en serveer het met stokbrood. Eventueel met dat lekkere soepje of met wat er van de BBQ komt. Of eet de salade gewoon lekker basic.

Bron: francescakookt

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.